FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Imagini
Diverse link-uri


- MEDICII ROMAR -

Medici la dispozitia dumneavoastra:

Continuare
Ginecologie
Mergeti la ginecolog si daca nu sunteti bolnava
Continuare
Ai grija de inima ta
Adreseaza-te urgent unui medic inca de la primele s

Continuare
Ai grija de inima ta
Adreseaza-te urgent unui medic inca de la primele semne de boala!
Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces la nivel mondial, iar frecventa lor creste dupa 50 de ani si in perioadele caldura excesiva din timpul verii. Potrivit Dr. Adrian Mereuta, medic primar cardiolog la Centrul Medical Romar (tel.021.9606), acestea se manifesta prin oboseala, lipsa de aer, palpitatii, dureri in piept, dar uneori nu au nici un fel de simptom pana cand boala se complica.
De aceea, se recomanda efectuarea unui consult medical si a analizelor cand apar simptome sau anual, daca ati depasit varsta de 50 de ani. In continuare va prezentam cele mai frecvente afectiuni ale inimii, pentru ca, depistate, acestea vor putea fi tratate la timp.

HIPERTENSIUNEA ARTERIALA
Este cea mai freventa dintre bolile cardiovasculare si, in majoritatea cazurilor, este bine tolerata, dar, pe de alta parte, este responsabila de numeroase decese. Cea mai mare problema in privinta acestei afectiuni o reprezinta neglijarea tratamentului de catre bolnavi. Pentru ca, de cele mai multe ori, nu se simt rau, persoanele care sufera de hipertensiune arteriala nu-si masoara tensiunea si, desigur, nu considera necesar sa urmeze un tratament. Medicii Romar va avertizeaza insa, ca orice valoare mai mare de 140/90 inregistrata de tensiometru impune o vizita la cardiolog, pentru ca "banala" hipertensiune poate imbolnavi inima, creierul sau rinichiul. Specialistii va sfatuiesc ca inainte de a recurge la medicamente sa adoptati un mod sanatos de viata:
  • urmariti permanent pastrarea unei greutati corporale optime;
  • faceti miscare zilnic, practicand un sport sau plimbandu-va;
  • optati pentru o dieta echilibrata, cu continut scazut de grasimi si de sare;
  • reduceti consumul de alcool, cafea si tutun.


ANGINA PECTORALA Se manifesta printr-o durere specifica la nivelul toracelui, care apare cel mai adesea, ca urmare a unui efort si dispare la repaus. In cazurile mai grave, angina poate aparea si in perioadele de repaus si este un avertisment serios al unei boli cardiace severe, cu risc mare de infarct si de deces. Avand in vedere acest pericol, cardiologii Romar va sfatuiesc ca, daca prezentati simptomele respective, sa va programati de urgenta la un specialist. Acesta poate confirma prezenta bolii, poate stabili severitatea acesteia si decide tratamentul cea mai adecvat.

INSUFICIENTA CARDIACA Reprezinta incapacitatea muschiului inimii de a pompa cantitatea de sange necesara nevoilor corpului. In stadiile incipiente ale bolii, cel afectat poate resimtii o stare de oboseala sau de slabiciune ori poate respira greu si sacadat. Mai mult, boala se poate manifesta printr-o crestere in greutate cauzata de acumularea fluidelor in organism, prin umflarea picioarelor la sfarsitul zilei sau dupa o perioada prelungita de stat in picioare, tuse uscata ori prin dureri de picioare. Poate fi cauzata de diverse boli cardiace si se amelioreaza cu tratament specific.

ARITMIILE CARDIACE Se manifesta printr-un ritm anormal al inimii ce este perceput prin palpitatii sau este descoperit doar prin investigatii. Aceste batai anormale au o semnificatie diferita in functie de tipul de aritmie prezent: in cele mai multe cazuri, nu sunt periculoase, pe cand in altele, trebuie imediat tratate. Consultul medical si electrocardiograma pot clarifica majoritatea aritmiilor, insa, in unele cazuri, este nevoie de investigatii mai aprofundate.

BOALA ARTERIALA PERIFERICA Este provocata de scaderea fluxului sangvin prin artere, catre muschi si organe, ca urmare a ingustarii ori blocarii vaselor din cauza excesului de colesterol depus in timp. Boala se manifesta printr-o senzatie de tensiune sau de durere la nivelul picioarelor, cauzata de efort (mers), care dispare la repaus, scaderea fortei musculare, senzatie de raceala si de amorteala la nivelul picioarelor. Semnele vizibile pot aparea tardiv si constau in aparitia unor rani greu vindecabile, pierderea parului de pe picioare si degete, inrosirea picioarelor cand sunt atarnate, pete la nivelul membrelor. Consultul cardiologic este necesar pentru stabilirea diagnosticului si indicatia de tratament. Consultul de specialitate este recomandat inca din stadiile initiale pentru a preveni agravarea bolii si a depista alte afectiuni ce se asociaza in mod obisnuit cu aceasta.

INVESTIGATII CARDIOLOGICE OFERITE DE ROMAR
  • Analize de laborator
  • Ecocardiografie 3D
  • HOLTER EKG
  • Ecografie vasculara- Doppler 4D
  • STRESS TEST CARDIO